Dr. Martens – poletje in festivali

Dr. Martens obutev je že dolgo festivalski »must have« – vsako poletje na in pred odri po vsem svetu. Kolekcija SS23 prinaša povsem novo paleto čevljev, škornjev in sandalov, ki jih lahko preizkusite na dnevnih dogodivščinah ali blatno preživetem vikendu. Zasnovan tako, da izstopa v množici tisočih.

Zasnovan tako, da bo to poletje drugačno. Najnovejša poletna kolekcija dr. Martensa se osvobodi pričakovanj, omejitev in konvencij – z le malo doze 70. let. Za vse, ki želijo najti svojo pot, nastaviti svoj tempo in ustvariti svoj ritem.

Od prvega para škornjev Dr. Martens, ki se je zapeljal s proizvodnega traku 1. aprila 1960. S svojim značilnim rumenim šivom, žlebastim podplatom in zanko na peti je bil to škorenj za delavce, ki so ga sprva nosili poštarji in policisti; udoben, vzdržljiv in lahek v primerjavi s takratnimi konkurenti. Skozi zgodovino Dr. Martens so blagovno znamko sprejeli in oblikovali različni posamezniki, glasbeniki, mladinske kulture in plemena. To so ljudje, ki izstopajo iz množice in njihovo pot samoizražanja je vedno spremljal par DM-jev.

Preprosta silhueta omogoča vsem, da si prilagodijo vsak par; na osnovni ravni je njihova znamenita vzdržljivost in udobje idealna obutev za svet nastopov in ulične mode. Na čustveni ravni pa so predstavniki odnosa in moči.

Tovarna v Northamptonshiru, kjer se je vse začelo, obstaja še danes v vasi Wollaston. Posebno paleto izdelkov »Made In England« tukaj izdeluje majhna, tesno povezana ekipa ljudi, ki so se izobraževali v tradicionalni izdelavi čevljev in postopku, ki se ni spremenil od prvega para pred šestimi desetletji.