NIZKI ČEVLJI S PLATFORMO – VEČNI HIT

Čevlji s platformo so poznani v mnogih kulturah. Najbolj znani predhodniki, ki so uporabljali čevlje s platformo, prihajajo iz 15. stoletja. Zasnovani so bili z zelo funkcionalnim ciljem in sicer na tak način so se izognili mokrim stopalom, ko so bili pločniki poplavljeni. V 16. stoletju so jih v antični Grčij uporabljali predvsem za dvig višine pomembnih likov v grškem gledališču. Preden je platforma prišla v moderne vode, je bila le ta zasnovana za zelo razumljive in dotične cilje.

»Moderno« platformo prvič srečamo v 30-ih letih 20. stoletja. Moshe (Morris) Kimel je bil prvi, ki je zasnoval moderen čevelj s platformo za igralko Marlene Dietrich. In tako je dizajn postal popularen. Nato se platforma pojavi šele leta 1967, ko so čevlje promovirali v oglasih in revijah. Platforma je bila ponovno na vrhu priljubljenega dizajna. Tedaj je predstavljala »nekaj zabavnega«, "nekaj unikatnega". Čevlji s platformo iz 70-ih so bili predstavljeni dramatično in na vpadljivi način z bleščicami ali drobnimi lučkami.

Ponovno jih srečamo v zgodnjih 2000-ih, ko se je leta 2004 pojavil YSL Tribute Sandal, ki je hitro pridobil priljubljenost med slavnimi osebnostmi in modnim svetom, predvsem zaradi svojega privlačnega videza in dodatnega udobja podplata s platformo. V poznih 2010-ih pa so se supergam pridružili tudi škornji s platformo, zaradi porasta zanimanja za modo iz sedemdesetih let.

V naši ponudbi boste našli veliko različnih čevljev, ki imajo platformo, prav tako boste našli različne oblike platform. Uporabite jih lahko za eleganten, vsakdanji ali športni videz. Kdor jih že ima, ve da so ti čevlji udobni in nenadomestljivi.

Trenutno ekskluzivno v spletni trgovini poteka akcija do – 50% na vso nizko obutev in v sklopu tega boste našli veliko modelov, ki imajo platformo.

Prepustite se razvajanju!

 

Nekaj navdiha plaftorm za različne priložnosti: 

 

Ne spreglej: